Over mij

Hallo, ik ben Esther. Ik ben bewust ouderschapsconsulent. Lees verder om meer te weten te komen!

Mijn leven

– Geboren in Gent in 1986

– Afgestudeerd als communicatiemanager in 2008 (Arteveldehogeschool en Université Nancy2)

– Verhuisd naar Barcelona in 2012

– Partner van Dan sinds begin 2013

– Mama van Pau in 2016 en mama van Aina in 2020

– Gecertificeerd Aware Parenting Consulent in 2022

De Aware Parenting theorieën en inzichten prikkelden mijn geest. Het werd fascinerend om jonge kinderen zo goed te begrijpen en te ondersteunen.

Evolutie

Mama worden heeft me enorm veranderd in positieve zin, maar ook de wereld op zijn kop gezet. Ik voelde dat ik aan het sputteren was en merkte dat alle ballen tegelijk in de lucht houden vooral vermoeiend, uit balans en weinig belonend voelde.

Het temperament van de driejarige Pau was mijn uitnodiging. Hij schreeuwde om een andere aanpak. Toen heb ik mijn eerste boek over Bewust Ouderschap opengeslagen. Het voelde als wakker worden, en een opluchting. Ik kon opnieuw beginnen.

Vertragen heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik kon speelser opvoeden en meer in het moment “zijn”.

Bewust ouderschap

Dankzij Covid-19 kon ik een professionele pagina omdraaien. Wat al langer borrelde, kwam nu naar boven. Mijn eigen nood aan rust en ruimte. Ook Pau begeleiden als hooggevoelige kleuter en Aina haar eerste 1000 dagen goed kunnen ondersteunen… Dat waren de redenen die me me de kracht gaven om twee jaar lang de professionele pauzeknop in te duwen.

Durven kiezen om tijd te maken voor de jonge jaren van onze twee kinderen, voelde als rock ’n roll.

Uiteraard kwamen er belangrijke vragen in mij naar boven. Ben ik nu een vrouw aan de haard, maak ik een kruis over mijn carrière door die tijd te nemen, schuif ik mezelf te veel achteruit? Maar mijn buikgevoel primeerde. Angst maakte plaats voor vertrouwen.

En… nobody said it was easy.

In het buitenland wonen met twee jonge kinderen, is geen walk in the park. We zochten een crèche ter ondersteuning, en gingen naar een therapeut als koppel. We begonnen met onze eigen noden te respecteren, en het aanvaarden van Pau zijn gevoelig temperament. Ook informatie over de thuisomgeving zoals Montessori thuis, kinderen hun sensoriële noden en prikkelverwerking heeft enorm geholpen.

De beloning van het vertragen

Net in deze “vertraagperiode” ben ik dichter tot mezelf gekomen. We durfden keuzes maken, want onze waarden als gezin werden duidelijker. Intussen wonen we met onze twee kindjes aan de voet van onze favoriete berg, de Montseny. Ik wist ook dat ik na de eerste 1000 dagen van Aina terug aan het werk wilde, maar op een andere manier. Ik ben gecertificeerd door het Aware Parenting instituut als bewust ouderschapsconsulent.

Wat begon als een behoefte aan begeleiding voor mezelf en onze eigen kinderen, werd een passie.

Mijn missie

Mijn missie is ouders vertrouwen in zichzelf en hun kinderen geven. Ouders opnieuw helpen met hun kinderen verbinden, zonder zich in schuldgevoel te wentelen. Daar sta ik elke dag met plezier voor op.

Mijn filosofie

Mijn visie is dat iedere ouder een consulent en steunpilaar verdient tijdens hun ouderschap. Vertrouwen hebben in je kind, en jezelf als ouder is een van de moeilijkste uitdagingen in het leven. Laat me je daarbij helpen.

bloeien
coach voor ouders
papa speelt met kinderen
bewust ouderschap

Een wekelijks mailtje van mij?

Vul je email adres in en ik stuur je elke vrijdag een mailtje met een kwetsbaar moment, of een cruciaal inzicht dat ik met jou wil delen.

Krijg elke vrijdag een mailtje

* indicates required
nl_NL_formalNL